Лимоновият сок притежава чудесни свойства! Всички знаят, че в него

...
 
Лимоновият сок притежава чудесни свойства! Всички знаят, че в него
Коментари Харесай

8 причини да пиете лимонов сок

 

Лимоновият сок има чудесни свойства! Всички знаят, че в него има витамин C и с това нашите познания нормално се изчерпват. Оказва се, че в лимона има цялостен склад от потребни субстанции, които оказват помощ да предотвратите хипертония, захарен диабет, стомашно разстройство, както и да се понижи температурата на тялото. 

Ето 8 аргументи да пиете по-често лимонен сок:

1. Отслабване

Последните проучвания демонстрират, че лимоновият сок пази по разнообразни способи нашето здраве. В лимона се съдържат пектинови субстанции, както и фибри, нужни при лечение на стомашни болести. Пектинът, на собствен ред, подтиква здравословен развой при загуба на килограми.

В този цитрус се съдържа и доста потребната лимонова киселина, която взима присъединяване в изчистването на организма от шлаката.

2. Проблеми с кожата

Антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, изглаждат бръчките, отстраняват възрастовите петна и белезите. Те също по този начин пречистват кръвта, обезпечават здравия и блестящ цвят на лицето.

3. Пречистване на организма

Комбинацията лимонен сок и вода способстват за мощна дезинтоксикация. Веществата, съдържащи се в лимона, оказват помощ да се възстановят тъканите на нашия организъм.

4. Подобрява работата на стомаха

Лимоновият пектин ускорява работата на стомаха и оказва помощ за почистването на дебелото черво. Лимонът също по този начин се употребява като мощно антибактериално средство!

5. Нормализация на киселинно-базовия баланс

Изпийте чаша топла лимонена вода заран, с цел да възстановите киселинно-базовия баланс. Лимоните имат свойството да основават алкална среда в тялото.

6. Подобряване на храносмилането

Лимоновият сок подтиква направата на злобен сок и по този метод се усъвършенства храносмилането.

7. Премахва дисбактериозата

Благодарение на антибактериалните си свойства лимоновият сок предотвратява дисбактериозата и стопира размножаването на нездравословните бактерии.

8. Обезболяващи свойства

Лимоновият сок облекчава болката и възпалението, което е изключително потребно за коленните стави.

Внимание: в случай че имате открити някакви болести на храносмилателния тракт, прясно изцеденият лимонен сок е безусловно неразрешен!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР